"Geen bericht goed bericht:)" - Reisverslag uit Grimsby, Canada van Dorine Tromp - WaarBenJij.nu "Geen bericht goed bericht:)" - Reisverslag uit Grimsby, Canada van Dorine Tromp - WaarBenJij.nu

"Geen bericht goed bericht:)"

Door: dorinetromp

Blijf op de hoogte en volg Dorine

27 November 2011 | Canada, Grimsby

Lieve Allemaal!

Dat is weer een tijdje geleden dat jullie wat van mij gehoord hebben.. Maar, ze zeggen ook wel,
"geen bericht is goed bericht"
, en dat is het zeker!

Het weekend van 28-30 oktober was het tweede Rotary weekend met alle exchange studenten. Dit Rotary weekend was het Rotary District Conference, en het werd gehouden bij de Niagara Falls, USA side. We verbleven in het Sheraton Hotel, niet verkeerd dus! Nadat iedereen aangekomen was, iedereen weer blij was om elkaar te zien, al onze spullen naar de hotelkamers gebracht hadden en ons omgekleed hadden, was het alweer tijd om naar het diner te gaan. Wat waren daar veel mensen! Bijna alle Rotaryclubs van het hele district waren daar. Elke Rotaryclub had een eigen tafel, waar elk negen Rotary leden aan zaten. Wij moesten allemaal aan een van deze tafels zitten. Onder het diner waren er presentaties en toespraken.
Na het diner hadden we onze eerste voorbereiding voor de presentatie die wij op zondag ochtend zouden gaan houden. Rond tien uur, elf uur waren we weer terug in het hotel, en hebben we daar nog een hele tijd met z'n allen gezellig in de lobby.

Zaterdag ochtend, om half acht hadden we ontbijt met zijn allen, hierna hebben we weer de presentatie veder in elkaar gezet, en nog wat geoefend. Vandaag hadden we ook een lunch met Rotary mensen, het ging er eigenlijk het zelfde aan toe als gisteren, maar dan was het een lunch!
Na de lunch zijn we met alle exchange studenten naar de Niagara Falls gegaan. Dat was heel erg leuk!
Na de Niagara Falls bewondert te hebben zijn we weer terug gegaan, en hebben we in de zaal waar we deze avond het grote diner hadden, geoefend om met de vlaggen van onze landen te lopen. Hierna hebben we ook nog onze presentatie geoefend.
In de avond hadden we het grote diner. Dit keer waren er denk ik wel z'n driehonderd mensen van de Rotary. Toen alle Rotary clubs al aan tafel zaten. Kwam er als eerst een man met een doedelzak binnen, gevolgd door alle belangrijke Rotarians. Hierna kwamen wij allemaal een voor een binnen met de vlag van ons land. Iedere exchange student zat weer aan tafel met een Rotaryclub, dit keer zat ik met de Rotaryclub Welland, de Rotaryclub van Marilou! Dat was heel erg leuk om met hun aan tafel te zitten.
Ook bij dit diner hadden we weer heel wat presentaties. Wij mochten allemaal wat eerder weg,, wantt, wij hadden deze avond ook onze !Halloween Party!.
Iedereen was snel terug gegaan naar het hotel om zich om te kleden voor the Halloween Party!

Zondag ochtend was het dan zo ver, wij gingen onze presentatie houden! Super leuk! We deden als eerst alsof we in the airport waren, en dat iedereen van elk land ging inchecken. Als eerst gingen Tessa en Ik inchecken, en omdat wij van Nederland waren wilde ze ons wel graag op drugs checken, De Fransen moesten wel eerst een douche nemen omdat het anders zielig was voor de persoon die naast hen zat in het vliegtuig, omdat ze anders nooit douchen. De Argentijnen werden nog even gecheckt op alcohol en ze werden toegesproken, dat ze geen party in het vliegtuig hoefden te houden. Alle clichés van elk lande werden zo wel gehoord! Haha, het was heel erg leuk, maar natuurlijk is dit niet waar, en wij zijn exchange studenten om deze clichés te verminderen.
Hierna hadden we nog wat sketches. Meow en Juliette deden piano. Alle studenten van Zuid-Amerika en Spanje deden het liedje Danza Kuro. Didrick zong, en Benoit begeleidde hem daar in met zij gitaar. Tessa en Ik deden liedjes van Sinterklaas. En zo waren er nog wat meer 'optredens'. Op het einde hadden we nog een Australische dans met zijn allen, en die hebben we ook aan alle Rotarians geleerd!

Het was weer een ontzettend leuk weekend! En ik kijk al uit naar de volgende! Al zal dat wel een beetje verdrietig worden, want voor vier van onze groep zit hun jaar er dan al op!..

Het weekend van 5-6 november hadden we een sleepover bij Karin's huis met wat exchange studenten, super gezellig!

Het weekend van 11-12-13 november was mijn laatste weekend bij mijn gastfamilie!.. Vrijdag na school kwam Karin met mij mee, daarna zijn we Tessa op gaan halen in Brantford, en zijn we daarna uit eten gegaan bij een "all you can eat sushi bar", en hierna gingen we naar de Musical "Mamma Mia!", we zaten op de zesde rij! Het was echt heel erg leuk! "Mamma Mia is such a happy musical!"

Zaterdag ochtend om 10.30 had ik een curling wedstrijd met de Rotary, de wedstrijd duurde iets langer dan 1 uur, maar wij hebben gewonnen! Om 12.30 waren Tessa en Jeanette er. We zijn toen Karin thuis opgaan halen, om Tessa weer naar huis te brengen, maar onderweg hebben we natuurlijk wel even bij een shopping mall gestopt!
Zaterdag avond waren we weer terug, snel hebben we even wat gegeten, en toen zijn we naar Eric (mijn gastbroertje) zijn ijshockeywedstijd geweest.

Zaterdagavond had ik mijn e-mail nog even gecheckt, en toen zag ik dat Fred van de Rotaryclub Welland, naast wie ik zat op zaterdag avond met het Rotary District Conference, mij een mail had gestuurd, of ik zin had om zondag met hem naar de Niagara Falls te gaan, Natuurlijk had ik daar zin in! Om 13.30 kwam hij mij ophalen. Als eerst zijn we naar een museum geweest over de historie van de Niagara Falls, hierna heeft hij me de gehouwen laten zien, die we in het museum ook gezien hadden, maar dan in het echt. Hij heeft me de tuinen laten zien, het vogelverblijf, het vogelverblijf, en meer planten, hij heeft me de onderkant van de Niagara Falls laten zien, de hele bovenkant van de Niagara Falls. We zijn toen uit eten geweest, en daarna zijn we weer terug naar de Niagara Falls gegaan, want vlak bij de Niagara Falls is een soort van eiland, en daar was de Ark van Noach zeg maar helemaal uitgezet in lichten. En,, toen zijn we echt naar de Niagara Falls gegaan! Rond acht uur was ik weer thuis! Ik kan nu echt zeggen dat ik alles van de Niagara Falls gezien heb! Super leuk!

Woensdag en donderdag heb ik mijn tassen gepakt, want donderdag '17 ging ik verhuizen naar mijn volgende gastfamilie! Dat was best raar, want elke donderdag heb ik Rotary, en daar ga ik altijd naar toe met mijn hostmummy, Jeanette, maar dit keer ging ik terug met mijn nieuwe gastvader, Gerry!

Ik heb bij mijn nieuwe gastfamilie een moeder, Kerry, en een vader, Gerry! Ze zijn echt zo aardig! Ik heb mijn eigen verdieping, ik heb een slaapkamer, een badkamer, een studeerkamer, en een kamer waar niks in is,, maar, daar is wel een schilderij van Amsterdam!

Vrijdag had Kerry mij naar school gebracht, en heeft Kim (mijn vorige gastvader) mij opgehaald. En hij heeft mij afgezet bij mijn gastfamilie, ook had hij een fiets voor mij mee, zodat ik die kan gebruiken:)! Super aardig:)!
Vrijdagavond ben ik naar een play geweest van Kerry, zij is daar een soort van regisseur.

Zaterdag ben ik de hele dag met Kerry wezen winkelen voor kerstbomen decoratie, voor The Fantacy of Trees van de Rotary. De Fantacy of Trees is een evenement van mijn Rotaryclub.
Bedrijven of mensen kunnen een boom kopen bij de Rotary, en die zelf versieren in een thema, of ze kunnen het laten versieren in een thema. Op de Fantacy of Trees staan zo'n 40 kerstbomen, die allemaal helemaal mooi versiert zijn! The Fantacy of Trees is er voor 10 dagen, en mensen kunnen binnen komen bij de Fantacy of Trees en tickets kopen en die in een boom doen, na de 10 dagen worden er lootjes getrokken, en dan krijg je te horen of je de kerstboom gewonnen hebt!
Maar ik had dus een kerstboom versierd, ik had 100 dollar om te spenderen aan decoraties voor in mijn boom. Het thema van mijn boom is "Home sweet Home", de boom is gesponsord bij het bedrijf van Gerry!
In mijn boom hangen nu zilveren er roden kerstballen, en allemaal dingetjes die je ook in je huis kan vinden!
Zaterdag avond zijn we bij Fran en Peter gaan eten, Fran is de zus van Gerry. En wat hadden ze gemaakt?!,, BOERENKOOL MET WORST!! Jumm!

Zondag ben ik met Kerry gaan winkelen voor een jurkje, omdat ik 1 december formal op school heb! We hebben alle winkels met jurkjes bekeken, maar dan ook echt alle! Het was heel erg gezellig! Na zo'n twee en een half uur hadden we alle winkels met jurkjes wel gezien, alleen had de eerste winkel toch het leukste jurkje! Haha! Maar ik ben klaar voor het formal, ik heb mijn jurkje:)!

Van woensdag op donderdag bleef Karin bij mij slapen, want donderdag gingen we de Rotary helpen voor de Fantacy of Trees, we hebben heel wat cupcakes gemaakt, 93!! En bij de opening was Karin verkleed als een elf, en Ik als een kerstboom,, JA, u hebt het goed gelezen, een Kerstboom! Op de opening kwam de kerstman ook nog even langs voor de kleine kinderen! Het was een hele geslaagde dag geworden!

Aankomende donderdag heb ik mijn formal, en vrijdag is het derde Rotary weekend in Buffalo! Ik heb er nu al zin in!

Tot snel, heel veel liefs vanuit Canada, Kusx Dorine

• 28 November 2011 - 11:43

Mama:

Wat een verrassing, weer zo'n uitgebreid bericht. Wij zijn hier in Sinterklaas-sfeer en jullie daar al in Kerst-sfeer. Je ziet er wel heel leuk uit als kerstboom. Geniet er maar van. Dikke kus van mama

• 28 November 2011 - 12:25

Boudewien:

Haha wat een prachtig kerstbomenkostuum had je aan!! Was echt heel erg leuk om toen bij Be even je via de skype gesproken te hebben.. Hopelijk doen we dat snel weer hoor! Geniet ervan en tot over drie kwart(?) jaar! Ik kijk uit naar je volgende verhaal! xxxxje

• 28 November 2011 - 16:49

Claire:

haha wat een chill pak is dat kerstbomen pak!! die wil ik volgend jaar voor sinterklaas!!! en wat een leuk verhaal, volgens mij heb je het daar wel naar je zin!!!!!!!! hoe gaat alles op school enzo?!!! zullen we snel ff skypen?!!! tot laterrrr xxx

• 28 November 2011 - 21:12

PaPa:

Ha Kerstboom. Wat zie jij er mooi uit zeg in dat groene pak. En wat een mooie haardos heb je gekregen. Het is weer een mooi verhaal van jou geworden hoor. Ik vind dat je erg leuk schrijft hoor. Misschien is het, het overwegen waard om hiermee verder te gaan als je weer thuis bent. En voor nu: Geniet er nog maar lekker van daar in Canada. Liefs en een hartelijke groet aan je nieuwe gastouders. Liefs en een dikke knuffel van papa.

• 07 December 2011 - 19:17

Fryke:

Wat leuk om zo af en toe van jou te lezen! Volgens mij heb jij het daar uitstekend naar je zin. Heerlijk. Sinterklaas is weer op de boot naar Spanje. Tjalling vond het geweldig. Yke komt komend weekend, na 3 weken zeilen op de Atl Oceaan, hopelijk aan op Dominica. Niet slecht daar in de zon, nu het hier stormt! Veel plezier namens ons allen uit Rotterdam!

• 16 December 2011 - 11:15

Rick, Door, Jip&Kaat:

Ha Dorine!

Wat maak je toch leuke dingen mee, vrouwtje! Het klinkt allemaal even gezellig, mooi en smeuiig.

Hier in Warmond met de Londemaatjes ook alles ok. Jip en Kaat hebben allebei hun verjaardagen achter de rug. Jip 12 en Kaat 9 jaar, ze zijn er zelf enorm trots op! Nog een half jaar en dan gaat Jip naar de middelbare school. In januari gaan we naar de Open Dagen. Het Rijnlands staat bovenaan zijn lijstje en dat gaat ook lukken, maar we gaan natuurlijk ook een aantal andere scholen bezoeken ter vergelijking. Als je terugkomt uit The States, moet Jip volgens mij op jou gaan passen als ik het allemaal zo hoor...

Kaat heeft net haar verjaardagsparty achter de rug. We hebben een 'Maak je eigen film feest' gehouden. We zijn een hele middag met n filmproducer in het Warmondse bos geweest waar Kaat werd ontvoerd door drie boeven. Na allerlei avonturen hebben haar vriendinnen haar bevrijd. De drie boeven zijn door een 'boswachtersachtig type' in de achterbak van een wagen van het Zuidhollands Landschap gegooid en afgevoerd richting gevangenis.
    Jip is er nog niet uit wat hij met zijn verjaardagsparty wil. Wat is cooler: paintball of een avondfeest met cola&chips&..meiden??!

Van t weekend gaan we de kerstboom optuigen. Jip en Kaat krijgen dan elk een miniboompje dat ze naar hartelust mogen versieren. Chocokransjes erin en dan afwachten of ze er op 1e Kerstdag nog in hangen.
    Jij zult het als kerstboom deze dagen heel druk hebben.

Heb je je onderwatercamera al veel gebruikt? Op dit moment zou je die in Warmond ook boven water kunnen gebruiken. Het regent hier al drie dagen non stop.

Lieve lieve Dorine, we zetten er een punt achter. We zijn benieuwd naar je volgende enthousiaste verhalen. Maak er een prachtige onvergetelijke kerst van!

dikke kus van de Londemaatjes, Rick, Doortje, Jip en Dieuwertje Kaat

• 02 Januari 2012 - 14:37

Anneke Kamsteeg:

Lieve Dorine, Al weer wat langer geleden kreeg ik van je moeder jouw adres. Erg leuk iets van jouw belevenissen te lezen! Ik ga zelf in
    juni naar Canada naar mijn broer die tachtig jaar wordt. Ik maak dan met Gertjan mijn oudste zoon nog een leuke tuinreis. De kerstdagen en de jaarwisseling waren erg gezellig met
    familie en kenissen.
    Ik wens je een heel gelukkig en gezond 2012!! hartelijke groeten!