Afgelopen dagen + Eerste Schooldag! - Reisverslag uit Beamsville, Canada van Dorine Tromp - WaarBenJij.nu Afgelopen dagen + Eerste Schooldag! - Reisverslag uit Beamsville, Canada van Dorine Tromp - WaarBenJij.nu

Afgelopen dagen + Eerste Schooldag!

Door: dorinetromp

Blijf op de hoogte en volg Dorine

06 September 2011 | Canada, Beamsville

Lieve allemaal!

Deze week heb ik weer veel gedaan! Op dinsdag zou ik zoals gezegd gaan golfen. Alleen kwam daar tussen dat ik een introductiedag had op mijn school. De man, Peter, met wie ik zou gaan golfen vond dat jammer, en zijn toen donderdag gaan golfen! Leuk!
Op mijn school zit nog een andere exchange student, Karin, zij komt uit Finland! Op de introductiedag van school hebben we de roosters een beetje veranderd dat we samen wat lessen hebben. Mijn rooster ziet er nu zo uit;
1e uur: Super Fit
2e uur: Art
3e uur: Godsdienst
4e uur: Godsdienst
5e uur: Pauze
6e uur: International Business
Samen hebben wij het eerst uur en laatste uur les, dus dat is heel erg leuk!

Deze week hebben Karin en Ik haar gastmoeders zus geholpen met verhuizen, met lunches maken en met de kinderen spelen. Ik heb nu ook een telefoon! Deze week heb ik voor mijn gastfamilie echte Nederlandse Boterkoek gemaakt! Ook heb ik een stuk Boterkoek naar de familie gebracht waar ik vorig weekend geslapen had! Allemaal vonden ze het heel erg lekker. Ik heb nu ook een bankpas, dus het betalen gaat nu allemaal een stuk makkelijker! Deze week ben ik ook met mijn Gastmoeder, Jeanette, naar 'THE DUTCH SHOP' geweest! Hoe gaaf! Ze hebben hier gewoon een winkel met alle Nederlandse spullen erin! Van beschuiten tot kaas, van drankjes tot drop, van Hak producten tot Nederlands chips!
Haha, Jeanette kwam helemaal vrolijk naar mij toe gelopen,, Dorine! Ze hebben hier Koejdah chees! Hu, wat hebben ze? Koejdah chees! Haha, dat is dus GOUDA kaas!
Deze week heb ik ook voor het eerst Chicken wings gegeten! En dat is lekker:)! Jum jum!
Zondag ben ik met Jeanette wezen shoppen in een mall!

Vandaag was mijn eerste schooldag! De schoolbus stond om 7.20 klaar, en daar zou ik ook moeten zijn, en daar was ik! Helemaal op tijd, en helemaal in outfit, mijn uniform!
Daar ging ik, in de schoolbus, op naar school! Mijn eerst les was Super Fit, samen met Karin gingen wij naar de gymzaal. Er waren alleen maar jongens! Wij zitten dus in een klas met zo'n 20 jongens en drie meisjes, waarvan wij twee! Na Super Fit had ik Art, daar zitten zo'n vijftien mensen in. De volgende les was Godsdienst, daar zaten zo'n 20 mensen, en mijn laatste les, International Business zaten ook zo'n 20 mensen. Vandaag was het vooral veel uitleg over hoe de lessen in zijn werk gaan en wat je allemaal mee moet nemen naar school. Ik was blij dat ik samen met Karin op school was!
Na de laatste les moet iedereen heel erg opschieten, want dan staan de schoolbussen al weer op het put om je weer terug te brengen! Er staan dan zo'n 50 bussen in rijen, en dan moet je jou bus zien te vinden, maar dat is gelukt, en ik ben weer helemaal heelhuids thuis gekomen!

Tot snel, heel veel liefs vanuit Canada, Kusx Dorine

• 07 September 2011 - 07:19

Martine Engel:

Sounds good!
    Twee uren Godsdienst...toe maar!
    Volgens mij heb jij helemaal geen last van heimwee! Je schrijft lekker enthousiast, dus ik blijf je volgen....
    Groetjes van Martine

• 07 September 2011 - 09:35

Benine:

:):)

• 07 September 2011 - 09:38

Boudewien:

Oeh Door, wat leuk je eerste schooldag! Te grappig, een vriendinnetje van een kamp uit Engeland is ook naar Canada vertrokken 2 weken geleden! Weet alleen niet of zij met Rotary is.. Maarja Canada is zo groot haha! Lees snel weer wat van je xxx

• 07 September 2011 - 15:17

Mama:

Ja, de vakantie zit er nu echt op, naar school, en de eerste dag alweer achter de rug. 50 schoolbussen, dat zijn er heel wat. Ik zou wel even om de hoek willen kijken om jou in je uniform in de klas te zien. Veel succes en een dikke kus.
    Liefs van mama

• 07 September 2011 - 15:40

Lou:

Haaayyy!!! Klinkt allemaal super! Is superfit een leuke klas? Veel plezier nog en niet te veel Buffalo Chicken Wings eten he ;) Kusss

• 10 September 2011 - 17:37

Joan:

Keigaaf, zou Ester zeggen. Ik ga je zeker volgen Dorine, leuk!! Groetjes...

• 11 September 2011 - 09:06

Dieuwertje Kaat :

is het leuk in canada. hoe gaat het met jou in canada.in nederland is het heel lekker weer.heb je al wat vriendinnen.doei en groetjes van : kaatje veel liefs en kusjes kaat xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

• 11 September 2011 - 09:28

Doortje Londema:

Hey Dorine,

Wat klinkt dat allemaal leuk en grappig zeg! De overgang van Super Fit naar twee uur Godsdienst met daartussen Art , daar is volgens mij echt over nagedacht.

Hier alles z'n gangetje. Jip & Kaat zijn drie weken geleden weer naar school gegaan en het hockeyseizoen is gister officieel van start gegaan. Na alle oefenwedstrijden te hebben gewonnen, hebben ze gister allebei verloren. Dat is nog niet zo makkelijk te verteren als je 8 bent zoals Kaat. Goedmaker was wel dat om 8.15u Willem-Alexander en Amalia op LOHC rondliepen. Kaatjes team vond het natuurlijk fantastisch om een echt prinsesje te zien.
    Jip heeft nu een jeugdgolftoernooi en Kaatje zit in haar nachtpon naar 'Wingin it' te kijken. Ze zegt dat jullie daar samen ook weleens naar keken.

Tja en we hebben natuurlijk een andere oppas moeten schaken. We hebben een nieuw buurmeisje dat al een paar keer is geweest. Maar jou vergeten doen we natuurlijk niet!!
    Je andere aanraders ga ik binnenkort
    ook eens bellen.

Dorientje, ik zet er een punt achter. We blijven je volgen om je heerlijke verhalen te lezen.

Suc6 en superveel plezier met alles! Enne, misschien moet je maar niet elke dag boterkoek voor je gastmoeder bakken...

Een dikke kus van ons 5en! Rick, Doortje, Jip & Dieuwertje Kaat

• 11 September 2011 - 09:32

Marijanka:

Wat een avonturen.klinkt allemaal fantastisch.we blijven je volgen
    Xxx