Afgelopen dagen
Door: dorinetromp
Blijf op de hoogte en volg Dorine
29 Augustus 2011 | Canada, Beamsville
Hier mijn tweede berichtje vanuit Canada! Ik zit nu heerlijk in de tuin in een kort broekje en shirtje, uitkijkend op een zwembad en jacuzzi, niet verkeerd dus! Mijn gastfamilie is echt super leuk, en ze zijn zo aardig! Ook woont oma, de moeder van Jeanette hier in huis. Dit weekend heb ik bij een meisje geslapen die vorig jaar ook op exchange is geweest met de Rotary, zij is een jaar naar Denemarken geweest. Zij gaat ook naar de zelfde school als ik ga. Ik bleef bij haar slapen omdat mijn gastfamilie hun oudste zoon, Shane, weg gingen brengen naar de Montreal, waar hij orgelspel zal gaan studeren aan de nummer 1 universiteit in Canada!
Deze week bleef Tessa, een andere exchange student uit Nederland bij mij slapen van dinsdag tot donderdag. Zij woont in Paris, dat is ongeveer een uur rijden vanuit waar ik woon. Dinsdag avond hebben wij gekookt voor de hele familie, we hadden twee quiches gemaakt, een met ham en een met champignons, en een salade. Kim had ook nog kip gemaakt. Het viel goed in de smaak, iedereen vond het lekker! In de avond zijn we naar de Niagara watervallen geweest, dat was echt heel erg mooi om te zien, met alle lichten! Aan de Canadese kant hebben ze er ook een soort pretpark omheen gebouwd, wat ook erg leuk was!
Deze week heb ik ook mijn uniform voor school opgehaald! En wat is die toch mooi! Oh Yeah! Ik heb een kilt, tot op mijn knieën, donkerblauwe kniekousen, een grijze lange broek, twee witte blouse, twee sport shirts, een sportbroek en een yoga broek. Ik heb nog niet alles, dus ik kan nog een keertje gaan shoppen op school!
In de omgeving waar ik woon hebben ze heel veel wijngaarden, en heel veel kassen. Elke keer als we langs een kas rijden zegt iedereen, 'oh daar is een kas, daar zijn Nederlandse mensen', hier in de omgeving wonen dus ook veel Nederlandse mensen, of mensen met een Nederlandse afkomst. Mijn tweede gastfamilie waar ik naartoe ga kunnen ook een beetje Nederlands.
Veder ben ik ook al een keertje naar een 'drive-inn' geweest. Dan ga je in je auto een film kijken in de buitenlucht, heel erg grappig!
Mijn gastvader, Kim, is een brandweerman in Hamilton. Daar ben ik langs geweest. Hij heeft mij een rondleiding gegeven door de brandweerkazerne, ook mocht ik alle kleren aan die zij ook aan hebben, men, dat is zwaar!
Zes september gaat mijn school beginnen, ik heb daar heel erg veel zin in, hopelijk ga ik dan meer mensen ontmoeten, waar ik wel vanuit ga:)! Mijn vakken heb ik ook al gekozen dat zijn geworden; Engels, godsdienst (dat moet, omdat ik op een Katholieke school zit), koken (2x), art, fotografie, sport (2x).
Morgen ga ik golfen met Peter, van de Rotary en een vriend van hem, hier in de buurt!
Tot snel, heel veel liefs vanuit Canada, Kusx Dorine
29 Augustus 2011 - 17:36
Bou:
Haha gekkerd, wat een leuke verhalen allemaal hoor! Pff wees blij dat je daar chill in een broekje kan zitten! Ik doe morgen maar eens m'n winterjas aan naar school, het is hier zoooo koud! Ben benieuwd naar de foto in je outfit voor de school hoor hihi
xxxxxx -
29 Augustus 2011 - 18:32
Lou:
Klinkt super!!! Ben jaloers!!! Love U -
30 Augustus 2011 - 06:08
Mama:
Ha lieve Door, je begrijpt dat wij heel benieuwd zijn naar een foto waar jij je schooluniform draagt. Heerlijk, 's ochtend niet hoeven denken wat je aantrekt als je naar school gaat. Lekker makkelijk.
Je hebt wel al veel dingen gedaan in de 12 dagen dat je in Canada bent. Leuk dat je ook gaat golfen! Veel succes.
Dikke kus van mama -
30 Augustus 2011 - 15:30
Wilma :
Hoi Dorine
Wat fijn dat je het zo naar je zin hebt. Je hebt een leuk verslag geschreven. Je vakkanpakket ziet er veelbelovend uit! Erg makkelijk dat je een uniform hebt. Scheelt bedenken wat je aan moet. Veel succes volgende week op school! We blijven je blog volgen. Groetjes Wilma (moeder van Tessa) -
31 Augustus 2011 - 12:26
Oma & Lou:
Ziet er leuk uit! Geniet ervan en laat ons je telefoonnummer weten! Liefs -
01 September 2011 - 09:50
Bernadette:
Hoi Dorine,
Wat kan jij goed schrijven,super leuk om te lezen.
Veel plezier,komt er nog een mooie foto met je schooluniform of heb ik die gemist.
Groetjes Bernadette Verbeek